Α ΑΔΕΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΔΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ ΑΔΕΙΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΔΕΙΑ AIDS ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΦΙΣΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΔΕΙΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ Γ ΓΑΜΟΣ ΓΑΜΟΣ ΑΔΕΙΑ ΓΑΜΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΗΣΗ ΓΕΝΗΣΗ ΑΔΕΙΑ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΔΩΡΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ Ε.Γ.Σ.Σ.Ε ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΑΕΔ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΛΑΡΚΟ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΟΑΕΔ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΜΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ONLINE

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Το δίκιο θα κριθεί στο πεδίο της ταξικής πάλης - Όλοι στο συλλαλητήριο για τη ΔΕΘ

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι, άνεργοι στις κατασκευές και τα συναφή επαγγέλματα.
Η κυβέρνηση με την κατάθεση στη Βουλή του νέου νόμου για τα Εργασιακά και τις μειώσεις των συντάξεων συνεχίζει την επίθεση επιβεβαιώνοντας ότι τα αντεργατικά μέτρα δεν έχουν ημερομηνία λήξης.
Όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, συνοδεύει την αντεργατική πολιτική με μια τεράστια προσπάθεια εξαπάτησης των εργαζομένων με σκοπό να παρουσιάσει τη βαρβαρότητα που υλοποιεί ως κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι πραγματικά.
Το παραμύθι της ″δίκαιης ανάπτυξης″, της επιστροφής στην ″κανονικότητα″, της ″βελτίωσης" της ζωής των εργαζομένων έχει στόχο να αποπροσανατολίσει και τελικά να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους σε μια φρούδα προσμονή για απαλλαγή από τα προβλήματα και βελτίωση της ζωής τους που όμως κάτω από την προοπτική της καπιταλιστικής ανάπτυξης δεν πρόκειται να υπάρξει.
Συνάδελφοι,
Οι νόμοι που ψηφίστηκαν, όσοι ψηφίζονται σήμερα, προετοιμάζουν τους αυριανούς αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και επιβεβαιώνουν ότι η επίθεση είναι σε άμεση σύνδεση με την ικανοποίηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.
Η ανάπτυξη που προαναγγέλλει η κυβέρνηση είναι μια ανάπτυξη που προϋποθέτει το τσάκισμα όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προϋποθέτει ακόμη πιο χαμηλούς μισθούς, ακόμη πιο φθηνή ασφάλιση, μικρότερες συντάξεις, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις που θα υπηρετούν τα ″θέλω″ των μεγαλοεπιχειρηματιών και τις συνθήκες της κερδοφορίας τους.
Η κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς φανερώνει ποιες είναι οι πραγματικές στοχεύσεις.
Κυβέρνηση - κεφάλαιο - ΕΕ - ΔΝΤ συνεργάζονται για να εδραιώσουν παραπέρα τη βαρβαρότητα που ζούμε, να εξασφαλίζουν στα μονοπώλια, στους μεγάλους επιχειρηματικούς κύκλους νέα προνόμια και μεγαλύτερα κέρδη. Θέλουν πάση θυσία να ενισχύσουν τους επιχειρηματίες με την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, το τσάκισμα κάθε έννοιας δικαιωμάτων.
Έχουμε πλέον τεράστια πείρα για να διακρίνουμε "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" από όσα πραγματικά έχουμε ανάγκη και είναι βέβαιο πως για να γίνουν πραγματικότητα χρειάζεται να προσπαθήσουμε, να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Συνάδελφοι,
Η αλήθεια είναι πως περισσότερο από κάθε άλλη φορά όλοι έχουμε ανάγκη τον αγώνα και ο αγώνας μας έχει όλους ανάγκη.
Βάζοντας στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και συμφέροντα.
Μόνο σε αυτόν το δρόμο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση. Να ενισχύσουμε την πάλη μας μέσα στους χώρους δουλειάς για αυξήσεις στα μεροκάματα, συνολική βελτίωση των όρων δουλειάς, των μέτρων για την υγιεινή και την ασφάλεια.
Με δυνάμωμα της οργάνωσης και των αγώνων μπορούμε να ανταποκριθούμε στα αντεργατικά σχέδια που έχουν η κυβέρνηση - το κεφάλαιο - ΕΕ και ΔΝΤ για να βάλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, στο δικαίωμα της απεργίας.
Τα ομολογημένα σχέδιά τους είναι μια αδιάψευστη απόδειξη ότι η αντεργατική επίθεση θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει.
Μόνο μια επιλογή έχουμε.
Με τον αγώνα μας να επιβάλουμε το δίκιο μας.
Μπροστά μας έχουμε μεγάλους αγώνες.
Η Ομοσπονδία και τα συνδικάτα μας πρέπει να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της πάλης.
Καλούμε όλους τους συνάδελφους να συσπειρωθούν δίπλα στα οικοδομικά σωματεία και τη γραμμή πάλης της Ομοσπονδίας μας. Να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις που διοργανώνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με αφορμή την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που διαχρονικά αποτελεί το θεσμό μέσα από τον οποίο οι εκάστοτε κυβερνήσεις "φλόμωναν" με υποσχέσεις και ψεύτικες ελπίδες τους εργαζόμενους.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή το Σάββατο στις 9 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Στα συλλαλητήρια και τις πικετοφορίες που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.
Συνάδελφοι,
Αποφασιστικά, μαζικά, οργανωμένα απαντάμε στο ψέμα και την κοροϊδία. Απορρίπτουμε την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Παλεύουμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας. Προετοιμάζουμε την κλιμάκωση της πάλης. Δεν παραιτούμαστε από τις διεκδικήσεις μας.
Παλεύουμε:
  • Για ανατροπή των αντεργατικών νόμων.
  • Για επαναφορά των ΣΣΕ.
  • Για αυξήσεις στα μεροκάματα.
  • Για αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων.
  • Για μέτρα προστασίας των ανέργων σύμφωνα με τεκμηριωμένες προτάσεις της Ομοσπονδίας.
  • Για μέτρα για αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, χωρίς τη συμμετοχή των μεγαλοεργολάβων και των τραπεζών. Την επανασύσταση της εργατικής κατοικίας.
Το δίκιο θα κριθεί στο πεδίο της ταξικής πάλης.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.