Α ΑΔΕΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΔΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ ΑΔΕΙΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΔΕΙΑ AIDS ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΦΙΣΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΔΕΙΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ Γ ΓΑΜΟΣ ΓΑΜΟΣ ΑΔΕΙΑ ΓΑΜΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΗΣΗ ΓΕΝΗΣΗ ΑΔΕΙΑ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΔΩΡΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ Ε.Γ.Σ.Σ.Ε ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΑΕΔ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΛΑΡΚΟ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΟΑΕΔ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΜΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ONLINE

Τα σχολεία ανοίγουν... Ποιος θα προστατέψει τα παιδιά μας;

 


Τα σχολεία ανοίγουν. Αυτό είναι το σωστό. Τα παιδιά να μαθαίνουν, να βρίσκονται μεταξύ τους, να παίζουν, να χαίρονται. Να μην είναι κλεισμένα σε ένα σπίτι, κολλημένα σε μια οθόνη. Μαζί τους χαιρόμαστε κι εμείς. Τα βλέπουμε να μεγαλώνουν, να βάζουν στόχους.

Όμως κάθε Σεπτέμβρη, μαζί με την ελπίδα, υπάρχει και η αγωνία: Θα δώσει το σχολείο όλα τα εφόδια που πρέπει να πάρει ένας μαθητής; Όλα αυτά που δικαιούνται τα παιδιά μας και εμείς πληρώνουμε γι' αυτά; Θα τα βγάλουμε πέρα με το κύμα ακρίβειας που μας χτυπάει ήδη; Ποιος και πώς θα προστατέψει τα παιδιά μας σε συνθήκες πανδημίας;

Είναι λογικό να έχουμε ερωτηματικά. Δυο χρόνια τώρα, εμείς και τα παιδιά μας πήραμε μέτρα. Εμείς ουσιαστικά προστατέψαμε το σχολείο. Και μάσκα βάλαμε (και σωστά). Και αποστάσεις τηρήσαμε (και σωστά). Και αντισηπτικά αγοράσαμε. Και είπαμε στα παιδιά μας "όχι πολλές - πολλές αγκαλιές".

Όμως, η κυβέρνηση τι έκανε αυτά τα δυο χρόνια;

Απαιτήσαμε να καλυφθούν όλα τα κενά των εκπαιδευτικών. Κάλυψε μόνο το 20% και η χρονιά ξεκινά με χιλιάδες κενά.

Απαιτήσαμε να αραιώσουν οι τάξεις, να βρεθούν νέες σχολικές αίθουσες. Είπε ότι δεν μπορούν να βρεθούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα...

Όμως η κυβέρνηση, από το καλοκαίρι ήδη, μπορούσε να πάρει μέτρα για τα σχολεία. Χρόνο είχε. Χρήματα είχε. Πολιτική βούληση δεν είχε. Και τα δισεκατομμύρια ευρώ που πήρε τα χαρίζει "αριστερά και δεξιά". Κάνει τα χατίρια σε μεγάλες εταιρείες του Τουρισμού, των Μεταφορών.

Γι' αυτό και σήμερα κάνει λάστιχο τα υγειονομικά πρωτόκολλα ακόμα και για τη λειτουργία των σχολείων που η ίδια θεωρούσε αναγκαία, και μάλιστα σε συνθήκες που το επιδημιολογικό φορτίο ήταν μικρότερο.

Θέλει να κρύψει τις ευθύνες της και να τις φορτώσει σε μας. Μας λέει ότι υπάρχει το εμβόλιο και αυτό θα λύσει τα πάντα.

Όχι. Δεν αρκεί μόνο το εμβόλιο. Όσο αναγκαίο κι αν είναι, χρειάζεται σοβαρή επιστημονική ενημέρωση. Χρειάζονται τεστ σε όλους και όχι μόνο στους ανεμβολίαστους.

Η κυβέρνηση βρήκε χρόνο για να κάνει το σχολείο χειρότερο

Χρόνια τώρα, όλες οι κυβερνήσεις μάς φλομώνουν στα ψέματα και μας λένε ότι το σχολείο "αναβαθμίζεται", ότι δήθεν γίνεται "σύγχρονο". Την αλήθεια την ξέρουμε, γιατί τη ζούμε. Πόσο σύγχρονο είναι το σχολείο που διαχωρίζει και βάζει ταμπέλες σε μικρά παιδιά, αντί να τα βοηθήσει να προκόψουν όλα;

Πόσο σύγχρονο είναι το σχολείο που ψάχνει να βρει πόρους, γιατί το κράτος δεν του δίνει τα αναγκαία χρήματα;

Πόσο σύγχρονο είναι το σχολείο που βάζει "εισιτήριο" στις απογευματινές δραστηριότητες;

Με τους νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση μέσα στην πανδημία, μέσα στο καλοκαίρι, με κλειστά σχολεία:

  • Το κράτος διώχνει τη δική του ευθύνη, που είναι να στηρίζει όλα τα σχολεία, όλα τα παιδιά, και τη φορτώνει σε γονείς και εκπαιδευτικούς.
  • Μπαίνουν νέα, μεγαλύτερα εμπόδια για να μορφωθούν και να σπουδάσουν τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας.

Με τις ανάγκες μας μπροστά!

Θέλουμε ένα σχολείο για όλα τα παιδιά, όπου όλα θα μαθαίνουν τα ίδια σύγχρονα γράμματα της εποχής μας, και όχι να αποκλείονται παιδιά από τη μόρφωση.

Θέλουμε ένα σχολείο που η λειτουργία του θα είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους και θα στηρίζεται από αυτό. Το σχολείο που αναγκάζει τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και τους εκπαιδευτικούς να ψάχνουν χορηγούς είναι χειρότερο σχολείο. Η κυβέρνηση όμως το αξιολογεί ως "καλύτερο"!

Θέλουμε να καλυφθούν εδώ και τώρα όλα τα μορφωτικά κενά που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία. Να εντοπιστούν, να αντιμετωπιστούν με περισσότερους εκπαιδευτικούς, με φροντιστηριακά τμήματα δωρεάν, και όχι κάθε οικογένεια να τρέχει για να τα καλύψει όπως μπορεί και όσο μπορεί...

Τίποτα από αυτά που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας δεν είναι πολυτέλεια.

Γιατί η επιστημονική γνώση που υπάρχει πρέπει να γίνει κτήμα όλων και όχι λίγων.

Γιατί πλούτος υπάρχει. Τον δημιουργούμε εμείς. Όμως τον χαίρονται λίγοι.

Και αφού υπάρχουν πλούτος και γνώση, πρέπει να αλλάξουμε ρότα για να τα χαρούμε εμείς.

Τον γερασμένο δρόμο του σχολείου για λίγους και εκλεκτούς τον ξέρουμε. Καιρός να περπατήσουμε τον δρόμο του σύγχρονου σχολείου για όλους.

Η μάχη της λαϊκής οικογένειας για να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά της μπορεί να γίνει νικηφόρα. Οι αγωνίες και τα όνειρα των μαθητών μπορούν να βρουν διέξοδο.

Να απαιτήσουμε σήμερα:

  • 15 μαθητές ανά τάξη, μέτρα αραίωσης των σχολικών τάξεων.
  • Αμεση κάλυψη όλων των κενών με διορισμούς εκπαιδευτικών, καμία διδακτική ώρα χαμένη.
  • Αμεση έναρξη φροντιστηριακών τμημάτων για να αντιμετωπιστούν οι μορφωτικές επιπτώσεις της πανδημίας.
  • Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία.
  • Να λειτουργήσουν όλες οι δομές Ειδικής Αγωγής που είναι αναγκαίες.
  • Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, διεξαγωγής τεστ και εξατομικευμένης παρακολούθησης, με ευθύνη του κράτους, στα σχολεία. Μαζικά δωρεάν τεστ για όλους.
  • Να καταργηθούν εδώ και τώρα η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων.
  • Καμία ανατίμηση στα είδη πρώτης ανάγκης, στα σχολικά είδη. Μείωση της τιμής του ρεύματος.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.