Α ΑΔΕΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΔΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ ΑΔΕΙΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΔΕΙΑ AIDS ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΦΙΣΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΔΕΙΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ Γ ΓΑΜΟΣ ΓΑΜΟΣ ΑΔΕΙΑ ΓΑΜΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΗΣΗ ΓΕΝΗΣΗ ΑΔΕΙΑ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΔΩΡΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ Ε.Γ.Σ.Σ.Ε ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΑΕΔ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΛΑΡΚΟ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΟΑΕΔ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΜΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ONLINE

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα: Μεγάλη συγκέντρωση - μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα (VIDEO

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι, μετανάστες και γυναίκες έδωσαν δυναμικό και μαζικό παρών στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, ενάντια στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία που ετοιμάζουν κυβέρνηση και δανειστές.
Στην Αθήνα, το Σύνταγμα πλημμύρισε από ανθρώπους κάθε ηλικίας, οι οποίοι έστειλαν το μήνυμα: «Βαφτίζουν τα μνημόνια "νέα συμφωνία", καμία ανοχή στην κοροϊδία! Όλοι στον αγώνα! Αντεπίθεση!» όπως ήταν και το σύνθημα στην κεντρική εξέδρα. Παράλληλα το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της οργάνωσης πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας.
Στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της ΚΕ του Κόμματος (δείτε εδώ τη δήλωσή του).
Οι προσυγκεντρώσεις από πλατεία Βάθης, Κάνιγγος, πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πλατεία Καραϊσκάκη ενώθηκαν σε μια μεγάλη πορεία που γέμισε τη Σταδίου και έφτασε στο Σύνταγμα με τα πανό των σωματείων και τα συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα: «ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρνουν συμφωνία, τσακιζουν το λαό για την πλουτοκρατία», «Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», «Μη ματώνεις άλλο για την πλουτοκρατία μέτωπο λαέ για άλλη κοινωνία», «Τέρμα πια ο εμπαιγμός ανθρώπινος δε γίνεται ο καπιταλισμός». (Δείτε εδώ βίντεο)
Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. (Διαβάστε όλη την ομιλία ΕΔΩ). Σημείωσε «Αυτή είναι η δική μας απάντηση στον νέο ωμό εκβιασμό κυβέρνηση δανειστών. Στον ωμό εκβιασμό των βιομηχάνων, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων, της ΕΕ, του ΔΝΤ. Μας ζητάνε να διαλέξουμε ανάμεσα στην σκύλα και στη Χάρυβδη. Ανάμεσα στο μνημόνιο 47 σελίδων του Γιούνκερ και ανάμεσα στο μνημόνιο των 47 σελίδων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η απάντησή μας είναι ότι δε συμβιβαζόμαστε. Δεν συμβιβαζόμαστε με το μαύρο μέλλον της φτώχειας, της ανεργίας, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα, της χρεοκοπίας του λαού για να κερδίσουν τα μονοπώλια. Δεν υποχωρούμε ούτε βήμα από το αίτημα μας για την κατάργηση των μνημονίων των 400 εφαρμοστικών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών, την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων, την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, όσων μας αξίζουν σήμερα. Απορρίπτουμε τόσο τις 47 σελίδες του νέου μνημονίου της κυβέρνησης, όσο και των δανειστών».
Ο Γ. Τασιούλας τόνισε ότι «Το σημερινό συλλαλητήριο είναι απάντηση και κάλεσμα για νέους αγώνες. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε. Όλοι στο δρόμο. Ξεσηκωμός. Δυναμώνουμε την προετοιμασία μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις πόλεις και στα χωριά. Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε. Καμία θυσία δεν δεχόμαστε. Να πληρώσει τώρα η πλουτοκρατία. Αυτοί που θησαυρίζουν από τα δικά μας βάσανα. Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι. Τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Δεν τελειώνουμε εδώ, τώρα αρχίζουμε. Η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και οι εταίροι τους να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Εμείς δεν προσκυνάμε. Οργανώνουμε την μαζική λαϊκή μαχητική απάντηση. Οργανώνουμε κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, προετοιμαζόμαστε για μαζική μαχητική απεργιακή απάντηση σε όλους τους κλάδους».
Νωρίτερα ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, που υπογράμμισε πως ο αγώνας συνταξιούχων και εργαζομένων είναι κοινός. «Δε θα νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας τίποτα από όσα μας έχουν περικοπεί», τόνισε και σημείωσε πως επόμενος σταθμός για τους συνταξιούχους είναι η πανελλαδική τους συγκέντρωση στις 23 Ιούνη στην Αθήνα. (Δείτε βίντεο ΕΔΩ) Επίσης, η Φρειδερίκη Μπότου, από τη Συντονιστική Επιτροπή των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, κάλεσε στην απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα τη Δευτέρα 15 Ιούνη και ευχαρίστησε το ΠΑΜΕ για την στήριξη στον αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλειά. (Δείτε βίντεο ΕΔΩ)
Τον αγωνιστικό τόνο τον έδωσαν από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία από ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι οποίοι κρέμασαν ένα τεράστιο γιγαντοπανό στο υπουργείο Οικονομικών.
Στα συλλαλητήρια είχαν πάρει απόφαση συμμετοχής περισσότερες 700 συνδικαλιστικές οργανώσεις, σύλλογοι και μαζικοί φορείς. Συλλαλητήρια έγιναν σε ΘεσσαλονίκηΣτερεά - ΕύβοιαΚρήτηΠελοπόννησο - Δυτική Ελλάδαστα νησιά του ΑιγαίουΜακεδονία - Θράκη, στη Βορειοδυτική Ελλάδα.
Βασικά αιτήματα των κινητοποιήσεων είναι: Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Άμεση επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ. Κάλυψη όλων των απωλειών. Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων. Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.