Α ΑΔΕΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΔΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ ΑΔΕΙΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΔΕΙΑ AIDS ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΦΙΣΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΔΕΙΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ Γ ΓΑΜΟΣ ΓΑΜΟΣ ΑΔΕΙΑ ΓΑΜΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΗΣΗ ΓΕΝΗΣΗ ΑΔΕΙΑ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΔΩΡΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ Ε.Γ.Σ.Σ.Ε ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΑΕΔ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΛΑΡΚΟ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΟΑΕΔ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΜΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ONLINE

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο «Μαρινόπουλο»


ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΌΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Ο Μαρινόπουλος είναι γνωστό πια ότι εχει κάνει αίτηση υπαγωγής να μπει στο άρθρο 99 ή 106Β του πτωχευτικού κώδικα. Η πολυδιαφημιζόμενη συμφωνία Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη βρίσκεται στον αέρα, οι προμηθευτές ζητούν την ικανοποίηση των απαιτήσεων τους με διαταγές πληρωμών και απειλές κατασχέσεων.

Η υπόθεση μυρίζει μπαρούτι από καιρό. Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μεγάλη ανησυχία των εργαζομένων για το μέλλον της Μαρινόπουλος ΑΕ, διότι έχουν προηγηθεί μειώσεις μισθών και κόψιμο των επιδομάτων, κλεισίματα καταστημάτων που συνοδεύτηκαν με μαζικές απολύσεις συναδέλφων, καθυστερήσεις αλλά και τμηματική καταβολή μισθών.

Η εργοδοσία με μηχανισμούς που διαθέτει, τα στελέχη και τους διευθυντές καλλιεργούν τον εφησυχασμό. Η κατάσταση όμως όσο πάει και χειροτερεύει, δημιουργείται ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία διότι υπάρχει εμπειρία και μνήμη του πρόσφατου παρελθόντος που ενώ παρουσίαζαν σχέδιο αναδιάρθρωσης δήθεν για την ανάπτυξη της εταιρίας, απέλυαν μαζικά εργαζόμενους!

Η συμφωνία με τον Σκλαβενίτη παρουσιάστηκε σαν χρυσή ευκαιρία, αξιοποιήθηκε για να καλλιεργηθεί η λογική του καλού εργοδότη που θα σώσει την εταιρία μαζί και τους εργαζόμενους. Την ίδια ώρα η εταιρία ζητούσε να μειώσουμε τις απαιτήσεις, να μην διεκδικούμε γιατί η δουλεία δεν πάει καλά.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με τα ταξικά σωματεία έγκαιρα είχαν ενημερώσει, για τον χαρακτήρα των εξελίξεων στην επιχείρηση, δήλωναν πως οι ανάγκες της εταιρείας με τις ανάγκες των εργαζομένων είναι διαμετρικά αντίθετες και ασυμβίβαστες. Έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να οργανώσουν και να δυναμώσουν την πάλη των εργαζομένων.

Δε μπορούμε να προβλέψουμε με βάση τις μέχρι σήμερα εξελίξεις ποιο θα είναι τελικά το μέλλον της εταιρίας. Μπορούμε όμως με βεβαιότητα να πούμε πως σε κάθε περίπτωση θα επιχειρηθεί να φορτωθούν τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων, με νέες απολύσεις, με νέα επίθεση στα δικαιώματα μας.
Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Αρκετές θυσίες κάναμε στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της Μαρινόπουλος ΑΕ, χάσαμε πολλά και για την ανάπτυξη και κατά τη περίοδο της κρίσης.
Η αποδοχή των εργοδοτικών απόψεων από την πλευρά των εργατών είναι επιζήμια και επικίνδυνη. Πουθενά δε σώθηκαν οι εργαζόμενοι επειδή εκβιάστηκαν να δουν την πραγματικότητα με τα γυαλιά του εργοδότη. Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να πληρώσουν την κρίση του συστήματος, τον ανταγωνισμό των επιχειρηματικών ομίλων.

Τώρα χωρίς καμία καθυστέρηση


Να οργανωθεί ο αγώνας για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα μας!
Απαιτούμε από την εργοδοσία και την κυβέρνηση:
Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας! Κανένας συνάδελφος να μην απολυθεί, να μην εξαναγκαστεί σε παραίτηση ή οικειοθελή αποχώρηση. Να μην τολμήσει ο Μαρινόπουλος να οδηγήσει στην ανεργία 12.000 εργαζόμενους
Καμία καθυστέρηση στην καταβολή ολόκληρου του μισθού και των επιδομάτων. Σε περίπτωση που η εργοδοσία δεν καταβάλει τους μισθούς του Ιούνη την καθορισμένη ημέρα, απαντάμε άμεσα με αγωνιστική κινητοποίηση. Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες δεν αφήνουμε ούτε δευτερόλεπτο σε ενδεχόμενη καθυστέρηση του μισθού!
Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της προσφυγής της εταιρίας στο άρθρο 99 ή στα άρθρα 106Α, 106Β, διεκδικούμε να μπουν πρώτα οι απαιτήσεις μας απέναντι στην εταιρεία έναντι των υπολοίπων (προμηθευτών, τραπεζών κλπ).
Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας, τα δεδουλευμένα, όλα τα δικαιώματα μας, όλα όσα απαιτούμε! Είμαστε έτοιμοι για μεγάλο αγώνα, με όλους τους τρόπους, με πολύμορφη δραστηριότητα.
Ζητάμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη όλων!
Ήδη σε όλη τη χώρα οι εργαζόμενοι στο Μαρινόπουλο με τα ταξικά κλαδικά σωματεία και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ οργανώνουν τον αγώνα τους ενάντια και σε αυτή την επίθεση της εταιρίας.
Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει χωρίς δουλειά!
Ο αγώνας των εργαζόμενων στα καταστήματα του Μαρινόπουλου είναι υπόθεση όλων των εργαζόμενων της πόλης. Καλούμε τον κάθε έναν από εμάς να σταθεί δίπλα στην πάλη των συναδέλφων για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους απέναντι σε έναν ακόμα μεγαλοεπιχειρηματία που το μόνο που θέλει είναι να εξασφαλίσει την περιουσία του. Δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στο Μαρινόπουλο, η επίθεση είναι συνολική, ενιαία πρέπει και να απαντήσουμε.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.