Α ΑΔΕΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΔΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ ΑΔΕΙΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΔΕΙΑ AIDS ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΦΙΣΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΔΕΙΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ Γ ΓΑΜΟΣ ΓΑΜΟΣ ΑΔΕΙΑ ΓΑΜΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΗΣΗ ΓΕΝΗΣΗ ΑΔΕΙΑ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΔΩΡΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ Ε.Γ.Σ.Σ.Ε ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΑΕΔ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΛΑΡΚΟ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΟΑΕΔ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΜΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ONLINE

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στις 6.00 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους, καλεί η Ομοσπονδία Οικοδόμων.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι και άνεργοι στις κατασκευές,
Συνάδελφοι,
Οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ περί τέλους των μνημονίων, οι υποσχέσεις και οι παροχές, τα "θα" και τα μεγάλα λόγια που λέγονται διαχρονικά στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα όταν εξυπηρετούν προεκλογικούς σκοπούς και στόχους όπως τώρα, δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν.
Η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να αλλάξει με ψεύτικες υποσχέσεις που στοχεύουν να παρουσιάσουν την "κόλαση" να μοιάζει με "παράδεισο". Ούτε επειδή η κυβέρνηση καυχιέται ότι μετέτρεψε τη χώρα μας σε "γεωπολιτικό μεντεσέ" των ευρωατλαντικών σχεδιασμών. Δίπλα στα προβλήματα που βιώνουμε προστίθενται μεγάλοι κίνδυνοι, απόρροια των αντιθέσεων και των συγκρούσεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή. Όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν εξασφαλίζει καμιά ασφάλεια στο λαό μας το γεγονός ότι οι ΗΠΑ φέτος έχουν την τιμητική τους στη ΔΕΘ, ούτε ότι η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό αεροπλανοφόρο.
Συνάδελφοι,
Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι τα "θα" και οι υποσχέσεις δεν αλλάζουν τη βαρβαρότητα που ζούμε, τα προβλήματα που βιώνουμε, για να διασφαλιστούν τα κέρδη των λίγων.
Η αντεργατική πολιτική δεν έχει τέλος. Οι εκατοντάδες αντεργατικοί νόμοι παραμένουν σε ισχύ. Η ανάπτυξη που υπόσχονται ως "δίκαιη" οι σημερινοί κυβερνώντες, είναι ίδια με την ανάπτυξη που υπόσχονταν και οι προηγούμενοι. Κανένας από όλους αυτούς δεν πρόκειται να μας προσφέρει τις λύσεις που έχουμε ανάγκη. Θα πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα και τα αδιέξοδα της ζωής μας.
Όλοι με μια φωνή, σημερινοί και προηγούμενοι, έχουν απαντήσει στην πράξη αρνητικά στις διεκδικήσεις μας, στα αιτήματά μας που αφορούν τα οξυμμένα προβλήματα που βιώνουμε:
  • Την ανεργία και την προστασία των ανέργων.
  • Τα μεροκάματα και τις Συλλογικές Συμβάσεις.
  • Την άγρια φορολογία, την Κοινωνική Ασφάλιση, τις συντάξεις και τις παροχές που στην ουσία έχουν μετατραπεί σε κουρελόχαρτο.
Δεν ξεγελιόμαστε από λόγια, και υποσχέσεις. Τώρα έχουμε μεγαλύτερη πείρα, μπορούμε να κατανοήσουμε περισσότερα πράγματα.
Μόνο με το δικό μας οργανωμένο αγώνα και με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και τα συμφέροντα μπορούμε να αισιοδοξούμε για ένα μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας. Μόνο με τις δικές μας πλάτες μπορούμε να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, να πετύχουμε νίκες και αποτελέσματα που θα ανοίγουν το δρόμο να ζήσουμε πραγματικά καλύτερα.
Αυτός ο αγώνας είναι η εγγύηση, για τις λύσεις που προσδοκούμε και θα τις κερδίσουμε στο πεδίο της σύγκρουσης με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των δυνάμεών του.
Δεν μπορούμε να "ποντάρουμε" τη ζωή μας πάνω σε μια ανάπτυξη που όπως και αν τη βαφτίζουν "δίκαιη", "κανονική", "σύγχρονη", είναι μια ανάπτυξη που γεννάει κέρδη για τους μεγαλοεργολάβους, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες και τα άλλα αρπαχτικά, και για εμάς, τους πολλούς, φτώχεια και δυστυχία.
Η ανάπτυξη που μας τάζουν είναι ανάπτυξη που βάζει μπροστά τα κέρδη και όχι τις ανάγκες μας.
Εμείς θέλουμε και παλεύουμε για μια ανάπτυξη, για λογαριασμό των δικών μας αναγκών. Μια ανάπτυξη όπου θα μας επιτρέπει να κουμαντάρουμε και να απολαμβάνουμε τον ιδρώτα της δουλειάς μας.
Η απόφαση μας είναι μία:
Τέρμα τα παραμύθια και τα ψέματα. Με τον αγώνα μας θα παλέψουμε να καθορίσουμε εμείς το μέλλον μας.
Οργανωμένοι και αποφασισμένοι στη γραμμή πάλης της Ομοσπονδίας μας θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση τις προσπάθειές μας για:
  • Αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
  • Αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων.
  • Κανέναν πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων.
  • Αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης.
  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Καλούμε όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους στις κατασκευές, Έλληνες και μετανάστες, να πάρουν μέρος στη μεγάλη διαδήλωση του ταξικού εργατικού κινήματος, των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στην πλατεία Αριστοτέλους.
Όλοι στο συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους, Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 6.00 μ.μ.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.