Α ΑΔΕΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΔΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ ΑΔΕΙΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΔΕΙΑ AIDS ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΦΙΣΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΔΕΙΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ Γ ΓΑΜΟΣ ΓΑΜΟΣ ΑΔΕΙΑ ΓΑΜΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΗΣΗ ΓΕΝΗΣΗ ΑΔΕΙΑ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΔΩΡΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ Ε.Γ.Σ.Σ.Ε ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΑΕΔ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΛΑΡΚΟ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΟΑΕΔ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΜΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ONLINE

ΣΕΒ, ΜΜΕ, Κυβέρνηση, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί κατά των απεργών της COSCO


Οκαταμερισμός εργασίας ανάμεσα στους στυλοβάτες του συστήματος είναι πραγματικά θαυμαστός. Ο ένας κόβει, ο άλλος ράβει, και οι δυο μαζί ξεπλένουν την εργοδοσία και τους επενδυτές, βάζοντας στο στόχαστρο τους απεργούς.
Η κυβέρνηση αρνείται να δώσει το χαρακτήρα “βαρέα κι ανθυγιεινά” στο επάγγελμά τους. Δίνει τα νομικά εργαλεία στους καπιταλιστές για να κηρύσσεται κάθε απεργία “παράνομη και καταχρηστική” με τα πιο απίθανα προσχήματα. Ενώ ο Νεφελούδης από το Υπουργείο Εργασίας έδωσε τα στοιχεία που δείχνουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι οι εργάτες της COSCO είναι προνομιούχοι, ίσως και βολεμένοι, γιατί παίρνουν πολύ παραπάνω από το μέσο όρο του κατώτατου μισθού πείνας που θεσμοθετήθηκε με νόμο του κράτους -ούτε καν με διαπραγμάτευση, για τα μάτια του κόσμου. Κι ενώ καμαρώνει πως επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις, φαίνεται στην πράξη πως είναι στο χέρι του εργοδότη να κάνει ό,τι θέλει.
Η εργοδοσία καταγγέλλει κάθε απεργιακό αγώνα. Στήνει δικό της εργοδοτικό σωματείο, εκεί που δεν ήθελε κανένα, για να βάλει στο χέρι τους εργάτες και να ελέγχει τις διαθέσεις τους. Πληρώνει αδρά τα ΜΜΕ και δίνει γραμμή στα παπαγαλάκια του συστήματος, που παπαγαλίζουν πρόθυμα τα στοιχεία που τους δίνει, σαν αποτέλεσμα δικής τους δημοσιογραφικής έρευνας. Και βάζει τα τσιράκια της να τραμπουκίζουν σαν μπράβοι ακόμα και τους ρεπόρτερ που καλύπτουν δημοσιογραφικά την κινητοποίηση.

Χρυσαυγίτες-τσιράκια της εργοδοσίας, με την ανοχή της κυβέρνησης, χτυπάνε δημοσιογράφο που κάλυπτε τη συγκέντρωση των εργαζομένων της Cosco..Ο δημοσιογράφος καλεί το λιμενικό να συλλάβει το δράστη κ το λιμενικό σφυρίζει αδιάφορα.. Κάνει τον "Κουβέλη"...

Το εργοδοτικό σωματείο ετοιμάζεται να μηνύσει την ΕΝΕΔΕΠ! Ενώ ο ΣΕΒ ζητάει επισήμως την παρέμβαση της δικαιοσύνης, για τα κέρδη που χάνονται…
Τα ΜΜΕ αναπαράγουν σαν κασετόφωνα τα ίδια επιχειρήματα. Οι απεργοί ανήκουν σε ένα μικρό σωματείο που ελέγχεται από το ΠΑΜΕ, εμποδίζουν τους καλούς εργαζόμενους που θέλουν να δουλέψουν και καταστρέφουν την οικονομία. Οι εργάτες είναι καλοπληρωμένοι με μισθούς τριπλάσιους από το βασικό μισθό και μόνο σα βολεμένους δεν τους παρουσιάζουν. Τα αιτήματα της απεργίας είναι μόνο οι αυξήσεις και τα “βαρέα κι ανθυγιεινά” που ούτως ή άλλως δεν είναι στο χέρι της εταιρίας να το καθορίσει. Και με ένα μαγικό τρόπο κάνουν γαργάρα πως οι εργάτες στις προβλήτες δεν έχουν συλλογική σύμβαση, δουλεύουν με άθλια μέτρα ασφαλείας κι ελαστικές σχέσεις εργασίας, στη μεγάλη τους πλειοψηφία. Αυτά είναι μικρές λεπτομέρειες, που χάθηκαν κάπου στο δρόμο για την αντικειμενική και σφαιρική ενημέρωση.
-Το iefimerida επιλέγει έναν ψύχραιμο αντικειμενικό τίτλο: το ΠΑΜΕ θέλει να διαλύσει το λιμάνι του Πειραιά. Και μας ενημερώνει υπεύθυνα πως στελέχη του ΠΑΜΕ καταφτάνουν στο λιμάνι με ομοιόμορφες στολές (σαν στρατός δηλαδή), εμποδίζουν την είσοδο στους εργαζόμενους, ενώ το λιμενικό κάθεται και παρατηρεί (αντί δηλ να επέμβει και να χτυπήσει τους απεργούς, για να τους διώξει).
-Το Πρώτο Θέμα μας λέει από “κύκλους της COSCO” πως τα μέλη του ΠΑΜΕ πηγαίνουν με φορτηγάκια στο λιμάνι, ενώ το σωματείο που κάνει την απεργία δεν είναι αντιπροσωπευτικό, γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων διαφωνούσε με τη γραμμή του και έκανε άλλο σωματείο. Αλλά αν ήταν τόσο μεγάλη αυτή η πλειοψηφία, τότε γιατί δεν πήραν τους συσχετισμούς με το μέρος τους στο σωματείο που ήδη υπήρχε;
Στο καπάκι καταφτάνει και το βαρύ πυροβολικό της ακροδεξιάς αριστείας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μπογδάνος, που σπεύδουν να δώσουν εξετάσεις και να πάρουν καλό βαθμό από τα αφεντικά τους.
Όλα τα καθάρματα δουλεύουν μαζί και βαράνε στην ίδια κατεύθυνση. Και μόνο αυτό είναι ένα μέτρο για την επιτυχία της απεργίας και πόσο τους ενόχλησε ότι οι εργάτες της COSCO σηκώνουν κεφάλι και μαθαίνουν το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.