Α ΑΔΕΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΔΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ ΑΔΕΙΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΔΕΙΑ AIDS ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΦΙΣΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΔΕΙΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ Γ ΓΑΜΟΣ ΓΑΜΟΣ ΑΔΕΙΑ ΓΑΜΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΗΣΗ ΓΕΝΗΣΗ ΑΔΕΙΑ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΔΩΡΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ Ε.Γ.Σ.Σ.Ε ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΑΕΔ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΛΑΡΚΟ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΟΑΕΔ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΜΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ONLINE

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 11 ΙΟΥΝΗ 2015 ΣΤΗΝ ΠΛ.ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 7,30 μ.μ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Συνάδελφοι οικοδόμοι,

Συμπληρώθηκαν τέσσερις μήνες με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που ενώ διατυμπάνιζε πως θα καταργούσε όλους τους αντεργατικούς νόμους και τα μνημόνια, θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, θα επανέφερε τον κατώτερο μισθό και τις ΣΣΕ, ότι δεν πρόκειται να μειωθούν άλλο οι συντάξεις, δεν θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση κ.ά., εγκαταλείπει τις όποιες υποσχέσεις της εξυπηρετώντας τα μεγάλα συμφέροντα για να φτάσουμε:

1. Σε συνάντηση αντιπροσωπείας του κλάδου μας με τους κατασκευαστές, αυτοί να επικαλούνται το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, που καθόρισαν παλιότερες κυβερνήσεις, για να μην υπογράψουν Σ.Σ.Ε., επιβεβαιώνοντας περίτρανα πως παλιές και νέα κυβέρνηση εφαρμόζουν μνημονιακές πολιτικές.
2. Ως προς την Κοινωνική ασφάλιση και το συνταξιοδοτικό και μόνο η κοινή δήλωση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής επιτροπής, Γιούνκερ, καταδεικνύει το τι μας ετοιμάζουν με τα νέα μέτρα, αφού δίνουν «ιδιαίτερη μνεία στη σημασία των μεταρρυθμίσεων για εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικούς συστήματος, ώστε να καταστεί δίκαιο, δημοσιονομικά βιώσιμο και αποτελεσματικό …».
Ακόμη, η απόφαση του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, «πως χρειάζονται περαιτέρω βήματα … για την αύξηση της πραγματικής συνταξιοδότησης, συμπεριλαμβανομένης της αποφυγής της πρόωρης εξόδου από την αγορά εργασίας και με τη σύνδεση της ηλικίας συνταξιοδότησης ή συντάξεων με το προσδόκιμο ζωής» !!!.
Κοντολογίς ετοιμάζονται να εφαρμόσουν τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., έτσι ώστε να μην βγαίνει κανείς στη σύνταξη πριν από τα 62.

Συνάδελφοι,

Δεν πάει άλλο. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Κανένας δεν έζησε και δε ζει με υποσχέσεις και μεγάλα λόγια, με αναμονή και ψίχουλα, μόνο με την ελπίδα.
Όσο κι αν προσπαθούν να θολώσουν τα νερά στα δρομολογημένα σχέδια κυβέρνησης – ΕΕ για μας είναι καθαρό. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο.
Τα επιχειρήματά τους ξεθωριάστηκαν από τους ίδιους, ενώ στη θέση τους μπήκαν οι λογικές όλων των προηγούμενων, όπως: η άσχημη πορεία και προοπτική του ασφαλιστικού, ο μεγάλος αριθμός των συνταξιούχων, η αύξηση του προσδόκιμου, η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών, η άσχημη οικονομική κατάσταση, τα άδεια ταμεία κλπ.

Κ Α ΜΙ Α   Α Ν ΑΜ Ο Ν Η

Στοχεύουν στο «ξήλωμα» σε ό,τι απέμεινε από το «πουλόβερ». Να μην βγαίνει κανένας πια στη σύνταξη.
Ο αγώνας μας πλέον για να τους εμποδίσουμε είναι και επιτακτικός και αναγκαίος.
Καμιά ευθύνη δεν έχουν η εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι για την οικονομική κατάσταση των ταμείων. Αυτοί που βούλιαξαν τα Ταμεία και δημιούργησαν τα χρέη είναι το κεφάλαιο, η μεγαλοεργοδοσία και οι κυβερνήσεις του. Αυτές πρέπει και να πληρώσουν.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΕΛΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:

Την ανάκτηση των απωλειών αυτών των χρόνων και των κοινωνικών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:

Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα επίπεδα του 2009.
Επαναφορά, εδώ και τώρα με νόμο, του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
Άμεσα μέτρα για την ανακούφιση και προστασία των ανέργων.

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ:

Για την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με έργα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, παιδικούς σταθμούς, σχολεία κ.ά.

ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ:

Μπροστά στο νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν, ή όπως αλλιώς το ονομάσουν.

Συνάδελφοι,

Συζητάμε, αποφασίζουμε τον αγώνα μας, παίρνοντας μέρος στο ΣΥΛΛΑΝΗΤΗΡΙΟ 11 ΙΟΥΝΗ  στην Πλατεία Πάρκου και Ωρα 7.30 μ.μ.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.