Α ΑΔΕΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΔΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ ΑΔΕΙΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΔΕΙΑ AIDS ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΦΙΣΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΔΕΙΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ Γ ΓΑΜΟΣ ΓΑΜΟΣ ΑΔΕΙΑ ΓΑΜΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΗΣΗ ΓΕΝΗΣΗ ΑΔΕΙΑ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΔΩΡΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ Ε.Γ.Σ.Σ.Ε ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΑΕΔ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΛΑΡΚΟ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΟΑΕΔ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΜΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ONLINE

Ανοίγει η βεντάλια των αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση

Έτοιμη να διευρύνει την γκάμα των αντιλαϊκών μέτρων εμφανίζεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προκειμένου να επιτευχθεί το συντομότερο ένας «έντιμος συμβιβασμός».
Τα παζάρια ανάμεσα στους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών επιταχύνονται σε όλα τα επίπεδα.
Στις Βρυξέλλες συνεχίζονται σήμερα οι συζητήσεις στο «Brussels Group». Στην Αθήνα θα συνεδριάσει το απόγευμα το Υπουργικό Συμβούλιο για να συζητήσει το πολυνομοσχέδιο. Κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ότι η κατάρτιση του πολυνομοσχεδίου θα αντιμετωπιστεί με «ευελιξία». 
Το βράδυ της Τετάρτης συνεδρίασε το Euro Working Group και σύμφωνα με πηγές της Ευρωζώνης, που επικαλείται το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το κλίμα για την Ελλάδα ήταν «θετικό και ευχάριστο». Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στη νέα διαδικασία των διαπραγματεύσεων και πώς αυτή θα γίνει πιο αποτελεσματική και παραγωγική.
Νωρίτερα αξιωματούχος της Ευρωζώνης είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα διαθέτει πλέον ημέρες και όχι εβδομάδες για να καταλήξει σε συμφωνία, καθώς θα πρέπει να αρχίσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα «στήριξης». Δίνοντας μια σαφή «πρόγευση» για τη σκληρότητα των μέτρων που συζητούνται, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι για να επιτευχθεί συμφωνία θα πρέπει να γίνει κάποια «σημαντική κίνηση» στο Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις. Όπως είπε, το Eurogroup θέλει να δει την ελληνική κυβέρνηση να πληρώνει το «πολιτικό κόστος» για τις μεταρρυθμίσεις.
Ο ίδιος αξιωματούχος επισήμανε ότι οι συζητήσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα «στήριξης» θα είναι ακόμα πιο δύσκολες από αυτές που διεξάγονται για τη λίστα μεταρρυθμίσεων. «Ό,τι έχουμε συζητήσει έως τώρα είναι πολύ εύκολο σε σχέση με την επόμενη συζήτηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Το υπουργείο Οικονομικών απάντησε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση καταβάλλει «μεγάλες προσπάθειες» και επιδεικνύει «μεγάλη ευελιξία» για να υπάρξει άμεσα μια «ενδιάμεση» συμφωνία και κατόπιν μια συμφωνία - «συμβόλαιο» που θα αφορά τη μετά τον Ιούνιο εποχή. Πρόσθεσε ότι οι «κόκκινες γραμμές» παραμένουν, αν και η πραγματικότητα είναι ότι όσο περνάνε οι μέρες ξεθωριάζουν.
Μεγαλώνει η λίστα των μέτρων
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε ορισμένα μέτρα που θα «ξεκλειδώσουν» τις διαπραγματεύσεις. Μάλιστα, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες προσέγγισης, ζητάει να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup (μέσω τηλεδιάσκεψης) πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Μάη. 
Στο Ασφαλιστικό κυβερνητικοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθούν οι υψηλότερες επικουρικές συντάξεις και να ανασταλεί η καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων (13η σύνταξη). Επίσης η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων θα γίνει γενικευμένα (με εξαίρεση λιγοστά επαγγέλματα).
Για τα Εργασιακά, η κυβέρνηση στρώνει το έδαφος για να μην εφαρμοστούν ούτε καν οι προεκλογικές εξαγγελίες για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, έχει όμως αντίκτυπο στον ιδιωτικό τομέα. Μάλιστα, επισημαίνουν με νόημα πως «δεν θα πάρουμε από το χρονοντούλαπο το παλιό νομικό καθεστώς».
Για το ΦΠΑ η κυβέρνηση εμφανίζεται αντίθετη στην αύξηση του ΦΠΑ στα τουριστικά νησιά για φέτος. Ωστόσο, σχεδιάζει να επιβάλει ειδικό τέλος διαμονής στα ξενοδοχεία και υποχρεωτική χρήση πιστωτικών καρτών για τις συναλλαγές άνω των 70 ευρώ στα τουριστικά νησιά. Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δηλώνουν «ανοιχτοί» να συζητήσουν για την καθιέρωση ενός «ενιαίου συντελεστή» ΦΠΑ, γεγονός που θα απογειώσει τις τιμές των προϊόντων ευρείας λαϊκής κατανάλωσης.
Στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εκχωρήσει σε ιδιώτες πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΠ και του ΟΛΘ και να ιδιωτικοποιήσει τους σιδηρόδρομους.
Για τους πλειστηριασμούς η κυβέρνηση σχεδιάζει να χαμηλώσει τα όρια για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο θα αποφασίσει εάν το συγκεκριμένο θέμα θα ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο.


Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.