Α ΑΔΕΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΔΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ ΑΔΕΙΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΔΕΙΑ AIDS ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΦΙΣΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΔΕΙΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ Γ ΓΑΜΟΣ ΓΑΜΟΣ ΑΔΕΙΑ ΓΑΜΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΗΣΗ ΓΕΝΗΣΗ ΑΔΕΙΑ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΔΩΡΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ Ε.Γ.Σ.Σ.Ε ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΑΕΔ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΛΑΡΚΟ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΟΑΕΔ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΜΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ONLINE

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Να μην πληρώσουν οι εργάτες τα «σπασμένα» των μεγαλοεργολάβων και των κατασκευαστικών

Σε χορήγηση αναγκαστικών αδειών θα προχωρήσει η κατασκευαστική εταιρία «J&P ΑΒΑΞ» όπως ενημέρωσε τους εργαζόμενους στα εργοτάξια της κατασκευής επέκτασης της γραμμής 3 του ΜΕΤΡΟ (Αιγάλεω – Πειραιά). Πρόσχημα της κίνησης αυτής είναι η μη επιστροφή ΦΠΑ.
Σε ανακοίνωσή της ηΟμοσπονδία Οικοδόμων καταγγέλλει το σύνολο των κατασκευαστικών εταιρειών που επιχειρούν να μεταφέρουν στους εργάτες «τα σπασμένα». Αναλυτικά, η ανακοίνωση: 
«Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, διαπιστώνουμε ότι το σύνολο των κατασκευαστικών εταιριών, που εμπλέκονται στα διάφορα δημόσια έργα σε όλη την Ελλάδα (οδικοί άξονες, ΜΕΤΡΟ, κατασκευή σχολείων) επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα για τους εργαζόμενους με σκοπό να εξυπηρετήσουν τις επιδιώξεις τους.
Αναπτύσσουν στα εργοτάξια φημολογία και συγκεκριμένη πρακτική που δημιουργεί ανασφάλεια στους εργαζόμενους για την πορεία των έργων. Οι διαρροές για σταμάτημα της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, για πάγωμα της εξόφλησης εκτελεσμένων εργασιών, για προβλήματα στη χρηματοδότηση των έργων, δίνουν και παίρνουν.
Παράλληλα, γίνεται σταδιακή μείωση του προσωπικού, παρόλο που υπάρχει ανεκτέλεστο έργο (Ιόνια Οδός), υποχρεώνονται εργαζόμενοι σε καθυστέρηση μηνών των δεδουλευμένων (Καλλίδρομο, Ακράτα), σε αναγκαστικές άδειες, σε εκ περιτροπής εργασία.
Επιχειρείται, για ακόμη μία φορά, οι εργάτες να πληρώσουν «τα σπασμένα» για τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των μεγαλοεργολάβων.
Τόσο οι κατασκευαστικές εταιρίες, όσο και η κυβέρνηση, έχουν ολοκληρωτικά την ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση. Η στάση και των δύο απέναντι στους εργαζόμενους έχει κοινή συνισταμένη που οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα.
Οι εργολάβοι σφυρίζουν αδιάφορα και «νίπτουν τας χείρας τους», λέγοντας, «αφού δεν πληρωνόμαστε, δε συνεχίζουμε».
Ξεχνάνε, όμως, ότι σε περίοδο κρίσης πέτυχαν καινούργια συμβόλαια με πολλά εκατομμύρια ευρώ παραπάνω.
Κάνουν τους ανήξερους για το κλέψιμο της ασφάλισης των οικοδόμων που γίνεται στα μεγάλα έργα.
Κάνουν τους θιγμένους και τους αδικημένους την ώρα που έχουν θησαυρίσει στις πλάτες των οικοδόμων και του λαού.
Ξεχνάνε ότι με τους αντιλαϊκούς νόμους, που ψηφίστηκαν και εφαρμόζονται και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχουν εξασφαλίσει φθηνή εργατική δύναμη και ταυτόχρονη βελτίωση της προοπτικής τους για κερδοφορία, όπως δείχνουν τα οικονομικά στοιχεία των τριών βασικών ομίλων στις κατασκευές (αύξηση τζίρου 24% η ΕΛΑΚΤΩΡ, 26% η «J&P ΑΒΑΞ» και 53% η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ).
Από την άλλη μεριά, η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, από τα μπαλκόνια και τις τηλεοράσεις τάζουν στους εργαζόμενους «την ελπίδα» που όμως… ακόμα να έλθει.
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την διαπραγμάτευση που κάνει διεκδικεί ακριβώς αυτό που θέλουν οι εταιρίες και οι άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες, δηλ. καλύτερους όρους για την χρηματοδότησή τους.
Τα μεροκάματα, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, οι εργασιακές σχέσεις είναι τα προαπαιτούμενα, το αντιλαϊκό πακέτο, για να κλειστεί η συμφωνία με τους θεσμούς.
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων καλεί τους εργαζόμενους στα εργοτάξια σε ετοιμότητα.
  • Να συσπειρωθούν γύρω από τη γραμμή πάλης της Ομοσπονδίας, διεκδικώντας:
  • Να εξασφαλιστεί η δουλειά όλων των εργαζομένων.
  • Να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ολοκλήρωση των έργων.
Η καθυστέρηση δε ζημιώνει τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες. Αυτές έχουν τον τρόπο τους και τις κυβερνήσεις τους για να αποφύγουν τις ζημιές και επιπλέον να εξασφαλίσουν τα «διαφυγόντα κέρδη». Με τα έργα σταματημένα οι μεγαλοεργολάβοι δε θα σταματήσουν να εισπράττουν διόδια, όπως έκαναν πριν λίγα χρόνια.
Η καθυστέρηση πλήττει τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους μικρομαγαζάτορες, το λαό, που ζει και εργάζεται μέσα στις πόλεις, υπομένοντας τις αναγκαστικές μονοδρομήσεις, τη σκόνη, τους κινδύνους από τις πλημμύρες κλπ.
Η καθυστέρηση σημαίνει ότι παραμένουν μεγάλοι κίνδυνοι στους οδικούς άξονες για χιλιάδες οδηγούς, που πληρώνουν πανάκριβα διόδια για τη διέλευσή τους.
Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση και την εργοδοσία να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

Οι οικοδόμοι και οι άλλοι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να δεχτούμε τίποτα λιγότερο από αυτό».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.