Α ΑΔΕΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΔΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ ΑΔΕΙΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΔΕΙΑ AIDS ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΦΙΣΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΔΕΙΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ Γ ΓΑΜΟΣ ΓΑΜΟΣ ΑΔΕΙΑ ΓΑΜΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΗΣΗ ΓΕΝΗΣΗ ΑΔΕΙΑ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΔΩΡΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ Ε.Γ.Σ.Σ.Ε ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΑΕΔ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΛΑΡΚΟ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΟΑΕΔ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΜΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ONLINE

Γεν. Συνέλευση Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας: Στις 12 Νοέμβρη να νεκρώσουν τα γιαπιά

Η οργάνωση της πάλης απέναντι στα νέα μέτρα βρέθηκε στο επίκεντρο της χρονιάτικης Γενικής Συνέλευσης του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 25 Οκτώβρη.
Στην εισήγησή του ο Σταύρος Λίτσας, πρόεδρος του Συνδικάτου σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται μέσα σε συνθήκες που οξύνεται η επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της ΕΕ, με νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα κάνοντας την ζωή των εργαζομένων κόλαση. (Μπορείτε να διαβάσετε όλη την εισήγηση στο συνημμένο)
Υπογράμμισε ότι: «Τα μέτρα που έρχονται είναι ακόμα πιο σκληρά και περιλαμβάνουν εργασιακά, (απελευθέρωση απολύσεων, μονιμοποίηση ελαστικών μορφών απασχόλησης), νέα φοροκαταιγίδα, συνδικαλιστικό νόμο, βάζοντας επιπλέον εμπόδια στους εργαζόμενους στην απόφασή τους να αγωνιστούν και να απαντήσουν για ένα καλύτερο αύριο, με τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας. Αποτελειώνουν τη μεγαλύτερη κατάκτηση που είχε η εργατική τάξη, τον αιώνα που μας πέρασε, μέσα από τους αγώνες της, αλλά και κάτω από την επίδραση της εργατικής λαϊκής εξουσίας στις χώρες του σοσιαλισμού, την Κοινωνική Ασφάλιση».
Ο Στ. Λίτσας τόνισε ότι το καθήκον του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του συνδικάτου είναι «Να μην ενισχυθούν αυταπάτες, να μην αποδέχονται οι εργάτες συνεχώς νέες θυσίες με την ελπίδα ότι θα υπάρξει "φως στο τούνελ". Ότι μπορεί κάποιος να εξαιρεθεί της επίθεσης. Ότι τα μέτρα είναι προσωρινά και με την ανάκαμψη θα ασκηθεί μια "φιλολαϊκή πολιτική"».
Επισήμανε ότι η επίθεση γίνεται για να στηριχτούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, της μεγαλοεργοδοσίας και μεταξύ αυτών των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων, ενώ η όποια ανάκαμψη όταν επιτευχθεί δε θα λύσει τα προβλήματα.

«Απέναντι στην κατάσταση που διαμορφώνεται έχουμε όπλα την οργάνωση, τη συσπείρωση στο σωματείο, το ανέβασμα της ικανότητας να αποσπάμε δυνάμεις από την παθητική αναμονή, τις αυταπάτες, τη γραμμή του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού που είναι εμπόδιο στη ριζοσπαστικοποίηση, στην αποτελεσματικότητα της πάλης μας», τόνισε και υπογράμμισε την ανάγκη της επιτυχίας της απεργίας στις 12 Νοέμβρη και της απεργιακής συγκέντρωσης: «Ο στόχος είναι να νεκρώσουν τα γιαπιά, να μην πάει κανείς οικοδόμος για δουλειά. Στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ να είναι μαζική και μαχητική η παρουσία των οικοδόμων».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.