Α ΑΔΕΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΔΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ ΑΔΕΙΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΔΕΙΑ AIDS ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΦΙΣΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΔΕΙΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ Γ ΓΑΜΟΣ ΓΑΜΟΣ ΑΔΕΙΑ ΓΑΜΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΗΣΗ ΓΕΝΗΣΗ ΑΔΕΙΑ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΔΩΡΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ Ε.Γ.Σ.Σ.Ε ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΑΕΔ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΛΑΡΚΟ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΟΑΕΔ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΜΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ONLINE

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ενάντια στη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, καθώς την Πέμπτη 19 Νοέμβρη η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε συνάντηση με το «κουαρτέτο» των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι σε εξέλιξη βρίσκονται και διερευνητικές συζητήσεις για τις επικείμενες αλλαγές στα Εργασιακά, με κυρίαρχο στοιχείο το ζήτημα της πλήρους απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων.
Πίσω από την επίσημη διαπραγμάτευση, με επιταχυνόμενους ρυθμούς συνεχίζονται οι «μετρήσεις» και η «ποσοτικοποίηση» των επώδυνων αντιασφαλιστικών μέτρων που ετοιμάζονται. Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος δήλωσε πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα, ενώ την Τρίτη για το ζήτημα αυτό θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής.
Πάντα κατά τον υπουργό, οι δεδομένες πλέον περικοπές στις συντάξεις, θα γίνουν ταυτόχρονα με την υιοθέτηση του νέου ασφαλιστικού συστήματος. Δηλαδή, οι νέες επώδυνες μειώσεις στους ήδη συνταξιούχους θα πάνε «πακέτο» με την «νέα αρχιτεκτονική» του συστήματος.
Ο σχεδιασμός αυτός της κυβέρνησης δεν είναι τυχαίος, αφού κάτω από τη σκέπη της δήθεν «μεταρρύθμισης» και της «νέας αρχιτεκτονικής» του ασφαλιστικού, που έχει εξαγγείλει, θέλει να καλύψει τις νέες περικοπές στις συντάξεις, που μόνο για το επόμενο έτος θα ανέλθουν στο 1,7 δισ. ευρώ, εκτός από όλες τις προηγούμενες μειώσεις που έχουν επιβληθεί.
Όπως και να έχει και ανεξάρτητα από την μορφή που θα λάβουν οι ανατροπές και την τελική δομή της Ασφάλισης, το νέο «μοντέλο», το οποίο προβλέπεται να ισχύσει από την 1/1/2016, όπως περιγράφεται στο τρίτο μνημόνιο, θα πρέπει να υπηρετεί τους εξής στόχους:
  • Νέα μείωση όλων των συντάξεων, με στενότερη διασύνδεση εισφορών - παροχών.
  • Αύξηση των εισφορών των αυτοαπασχολούμενων (ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ), σε εξάρτηση με το πραγματικό τους εισόδημα αντί των κλιμακίων.
  • Κατάργηση όλων των «κοινωνικών πόρων» («φόροι υπέρ τρίτων») προς τα Ταμεία, με αντίστοιχη μείωση των συντάξεων και αύξηση των εισφορών, για να αντισταθμιστεί η απώλεια στα έσοδά τους.
  • Ενοποίηση προς τα κάτω όλων των παροχών των Ταμείων.
  • Μείωση εντός τριών ετών της κρατικής επιχορήγησης σε Ταμεία όπως ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και προσαρμογή της στα επίπεδα του ΙΚΑ.
  • Περιορισμός σταδιακά των παροχών του ΟΓΑ.
  • Κατάργηση της Πρόνοιας και όλων των επιδομάτων. Με το 3ο μνημόνιο η κυβέρνηση αναλαμβάνει την υποχρέωση να «επανεξετάσει» όλο το σύστημα Κοινωνικής Πρόνοιας. Το χαράτσι σε βάρος των προνοιακών επιδομάτων ανέρχεται στα 900 εκατομμύρια ευρώ (0,5% του ΑΕΠ) το χρόνο.

Τα παραπάνω προωθούνται, ανάμεσα σε άλλα, και με την ενοποίηση όλων των Ταμείων κύριας ασφάλισης καθώς και με τον επανυπολογισμό των ήδη αποδιδόμενων συντάξεων, αλλά και με την σταθερή μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στο σύνολο των ασφαλιστικών οργανισμών, όπως σχεδιάζει το υπουργείο.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.