Α ΑΔΕΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΔΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ ΑΔΕΙΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΔΕΙΑ AIDS ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΦΙΣΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΔΕΙΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ Γ ΓΑΜΟΣ ΓΑΜΟΣ ΑΔΕΙΑ ΓΑΜΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΗΣΗ ΓΕΝΗΣΗ ΑΔΕΙΑ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΔΩΡΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ Ε.Γ.Σ.Σ.Ε ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΑΕΔ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΛΑΡΚΟ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΟΑΕΔ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΜΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ONLINE

Κινητοποίηση Ομοσπονδιών ενάντια στην τροπολογία της κυβέρνησης για τα Ταμεία

Την αντίθεσή τους στην τροπολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τα ταμειακά διαθέσιμα, εξέφρασαν το πρωί με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Φάρμακο, των ΟικοδόμωνΤύπου και Χάρτου και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ.
Στα πλαίσια της κινητοποίησης συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «για την ανθρωπιστική κρίση», που προβλέπει πως «τα κεφάλαια που κατατίθενται από τα ΝΠΔΔ και τα ασφαλιστικά ταμεία στην Τράπεζα της Ελλάδος σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης δύνανται να επενδύονται στο σύνολό τους με συμβάσεις αγοράς ή πώλησης τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου (repos)».
Από την πλευρά του, ο υπουργός επιχείρησε να εμφανιστεί καθησυχαστικός σε σχέση με την κυβερνητική τροπολογία, κάνοντας λόγο για «εθελοντικότητα» στη συμμετοχή. Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία διεμήνυσε την αντίθεσή της και στην «εθελοντικότητα» καθώς θεωρεί ότι με αυτή ως πρόσχημα θα επιχειρηθεί να μπει εκ νέου χέρι στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και των ΝΠΔΔ, όπως διαχρονικά άλλωστε έχει γίνει.
Μεταξύ άλλων απαίτησαν να πληρώσει το κεφάλαιο και το κράτος αυτά που χρωστά στα Ταμεία, καθώς και να καταργηθεί η μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών που επιφέρει σημαντικό πλήγμα στα έσοδα των Ταμείων.
Τέλος αμέσως μετά τη συνάντηση κάλεσαν τους συνταξιούχους να δώσουν μαζικό «παρών» στην παναττική - πανσυνταξιουχική συγκέντρωση την Τετάρτη 1η Απρίλη, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ μετά την παράσταση διαμαρτυρίας 
«Μετά από την παράσταση διαμαρτυρίας των τεσσάρων Ομοσπονδιών για την τροπολογία που θα δεσμεύει τα διαθέσιμα των ταμείων και των ΝΠΔΔ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δ. Στρατούλη με την αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών.
Η αντιπροσωπεία εξέφρασε την αντίθεσή της στον υπουργό για την τροπολογία που καταθέτει η κυβέρνηση στη Βουλή, καθώς επίσης την αντίθεσή της στην πολιτική της κυβέρνησης που αποσκοπεί μετά τα κουρέματα των ασφαλιστικών ταμείων να βάλει στο χέρι και στα ταμειακά διαθέσιμα.
Ο υπουργός δήλωσε ότι η τροπολογία θα δίνει τη δυνατότητα της εθελοντικής συμμετοχής στις Διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων.
Η αντιπροσωπεία διαφώνησε και κάλεσε την κυβέρνηση αντί για καινούργια αφαίμαξη, να προχωρήσει σε λύσεις που θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα στα ασφαλιστικά ταμεία χτυπώντας τις αιτίες που τα έχουν φτάσει στο ναδίρ.
Να πληρώσει κράτος και κυριότερα η εργοδοσία και το εφοπλιστικό κεφάλαιο εκείνα που οφείλουν στην κοινωνική ασφάλιση.
Να καταργηθεί κάθε ευνοϊκή νομοθετική διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες για μειωμένες εισφορές.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι σε επιφυλακή».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.